background
„Samen met de kinderen de natuur ontdekken“
„Lekker uitwaaien aan de Westerschelde“
„Met elkaar genieten van de natuur“
„Bijzondere evenementen in een bijzondere omgeving“
  • „Samen met de kinderen de natuur ontdekken“
  • „Lekker uitwaaien aan de Westerschelde“
  • „Met elkaar genieten van de natuur“
  • „Bijzondere evenementen in een bijzondere omgeving“

Heinkenszand

Heinkenszand is de grootste kern met ongeveer 5430 inwoners. Het dorp is bestuurlijk centrum van de gemeente Borsele. Heinkenszand was oorspronkelijk een apart eiland en is ontstaan als dijkdorp. Het is een dorp met ruime nieuwbouwwijken. De inwoners komen uit alle delen van Nederland. Velen vinden hun werk in het Sloegebied.

De voorzieningen in Heinkenszand zijn erg goed. Er zijn uitstekende accomodaties. In het nabij gelegen recreatiegebied 'Stelleplas' vindt u een zwembad, camping en vakantiebungalowpark. Het ontmoetingscentrum annex sporthal 'De Stenge' heeft evenals het winkelbestand een regionale functie. Het biedt legio mogelijkheden voor tentoonstellingen, vergaderingen, sportbeoefening, shows, popfestivals etc. Ook vindt u er een bibiotheek.

De herder die rondtrekt met zijn schaapskudde is een bijzonder schouwspel. De kudde heeft onderdak in een kooi aan de Nieuwkamersedijk tussen Heinkenszand en Nisse. Daarnaast vindt u langs de dorpsstraat de neogotische rooms-katholieke kerk. Dit rijksmonument is gebouwd in 1864. Het ligt op het door de oude slotgracht omgeven terrein van het voormalig kasteel van de Heren Van Schengen. Ook de uit 1844 stammende hervormde kerk gebouwd in Waterstaatsstijl is zeker de moeite waard. Verder vindt u in Heinkenszand het beschermd natuurgebied Landlust.