background
„Samen met de kinderen de natuur ontdekken“
„Lekker uitwaaien aan de Westerschelde“
„Met elkaar genieten van de natuur“
„Bijzondere evenementen in een bijzondere omgeving“
  • „Samen met de kinderen de natuur ontdekken“
  • „Lekker uitwaaien aan de Westerschelde“
  • „Met elkaar genieten van de natuur“
  • „Bijzondere evenementen in een bijzondere omgeving“

Ellewoutsdijk

Ellewoutsdijk ligt aan de Westerschelde, in de meest zuidelijke punt van de Zak van Zuid-Beveland. Het is met ongeveer 410 inwoners het kleinste dorp van de gemeente Borsele. Het is een sfeervol dorp. Het aanzien wordt bepaald door twee herenhuizen in parkachtige tuinen. De ambachtsheer, de familie van Hattum, heeft deze huizen na de Tweede Wereldoorlog gebouwd op de resten van een in de oorlog vernietigde buitenplaats.

De aanwezigheid van het (getijde)jachthaventje aan de zeedijk oefent aantrekkingskracht uit op watersporters uit Ellewoutsdijk en omgeving. Aan de Scheldezijde van de dijk liggen de natuurgebieden Zuidgors en de slikken van Everingen. Ook vindt u in de omgeving het natuurgebied 'de inlaag van 1887'. Hier foerageren en broeden veel watervogels. Achter de zeedijk ligt het Fort Ellewoutsdijk. Dit rijksmonument uit 1837 diende ter verdediging van de Schelde. Tegenwoordig is het in eigendom van de vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland.

Meer informatie over Ellewoutsdijk vindt u in de folder 'Wonen in Ellewoutsdijk', een uitgave van stichting 'Dorpsbusje Ellewoutsdijk'.