background
„Samen met de kinderen de natuur ontdekken“
„Lekker uitwaaien aan de Westerschelde“
„Met elkaar genieten van de natuur“
„Bijzondere evenementen in een bijzondere omgeving“
  • „Samen met de kinderen de natuur ontdekken“
  • „Lekker uitwaaien aan de Westerschelde“
  • „Met elkaar genieten van de natuur“
  • „Bijzondere evenementen in een bijzondere omgeving“

Borssele

Het dorp Borssele is met ongeveer 1500 inwoners één van de middelgrote kernen van de gemeente Borsele. Het dorp heeft een rechthoekig stratenplan. Het dorp, toen nog 'Monster' geheten, is aangelegd volgens een strak geometrische opzet, naar een ontwerp van de Goese burgemeester Cornelis Soetwater. Met dit rechthoekig stratenplan was het dorpje voor die tijd heel modern.

Vanwege de unieke vorm en karakter, heeft Borssele de titel ' beschermd dorpsgezicht' gekregen. Het dorpsplein is omringd door bomen, perkjes, mooie oude huizen en een kerk. Deze kerk stamt uit 1849. De vaete, een drinkplaats voor het vee, is aangelegd na de herinpoldering van dit gebied in 1616. Hier staat een beeldje van de Goese beeldhouwer A. Beysens. Het stelt spelende kinderen voor. Ook vindt u daar het 'Viskot' uit 1832 en aan de andere kant van het plein een muziektent.

Een bezienswaardigheden in het dorp is de 'Berg van Troye'. Deze terp is een overblijfsel van het kasteel uit 1234 van de eens zo machtige Heren van Borselen. Ook vindt u er de korenmolen 'De Hoop en Verwachting' uit circa 1714. Daarnaast is Borssele opgenomen in de 'Boerenlandroute' en in de 'de Zak van Zuid-Bevelandroute'. Deze route leidt u langs de vele welen en kreken en de vele omliggende fruittelers. Deze twee routes kunt u met de fiets of met de auto volgen. Beide routes kunt u kopen bij regio VVV Zuid-Beveland en Tholen, Singelstraat 13 in Goes of bestellen via de website van het Routebureau Zeeland.