background
„Samen met de kinderen de natuur ontdekken“
„Lekker uitwaaien aan de Westerschelde“
„Met elkaar genieten van de natuur“
„Bijzondere evenementen in een bijzondere omgeving“
  • „Samen met de kinderen de natuur ontdekken“
  • „Lekker uitwaaien aan de Westerschelde“
  • „Met elkaar genieten van de natuur“
  • „Bijzondere evenementen in een bijzondere omgeving“

Wandelen

Sporen in de zak

Met de wandelkaart ‘Sporen in de Zak’ beleef je het Borselse platteland van dichtbij. Dit netwerk verbindt ruim 180 kilometer aan wandelpaden die kriskras door het landschap lopen. Er wordt niet alleen gebruik gemaakt van bestaande wegen, maar ook van nieuw aangelegde paden die grotendeels onverhard zijn. Je wandelt over dijken, langs akkerranden en wuivende rietkragen. Stippel je route uit langs sporen uit een ver verleden. De afstand bepaal je zelf. Van korte ommetjes tot een meerdaagse tocht, met het wandelroutenetwerk kan iedereen uit de voeten! Overnachten doe je in een B&B of op een (mini-) camping.

Het Zakboekje
Aan de hand van het wandelroutenetwerk zijn 10 themaroutes ontwikkeld die beschreven staan in het Zakboekje. Wat dacht je van een route over schrijver Hans Warren? Of een boerderijenroute, een route over de bevrijding of over de prachtige bloemdijken. Sporen in de Zak is een veelzijdige wandelgids met uitgebreide achtergrondinformatie over de streek.

Dorpsommetjes
Bijna ieder dorp beschreven in deze gids heeft een uniek dorpsommetje. Deze ommetjes maken bijna altijd gebruik van het bestaande wandelnetwerk. Zo zien we in Ovezande een interessante route over de geschiedenis van het voormalige eiland Ovezande. Ellewoutsdijk heeft weer een ander thema; hier vinden we de ‘Riempjes Route’. Deze poëtische wandeling van ca. 2,5km voert je langs 13 Zeeuwse gedichten: een ‘riempje’. Bij Hoedekenskerke is een leuke route met doe-opdrachten voor kinderen uitgezet, maar deze is natuurlijk ook leuk voor volwassenen.